Boksläppsfest på Slottet

Boksläppsfest för Kvinnokungen i Livrustkammarens vackra Stensal

Igår kväll hade jag boksläppsfest i Livrustkammaren på Stockholms slott för Kvinnokungen, min roman om drottning Christina. Jag kan inte tänka mig ett lämpligare ställe! Jag hade bett förlaget om att få ha släppfesten där, men de var tveksamma till att Livrustkammaren skulle ställa upp. Men det gjorde de, och jag fick som jag önskat!

Det blev en jätterolig fest med mycket folk – författare, vänner, släktingar och bokälskare i en salig blandning. Först hade jag och min förläggare Sara Nyström ett författarsamtal, sedan blev det boksignering och mingel med vin och snittar. Gästerna köpte massor av böcker! Vi hade så roligt att Livrustkammaren hade problem att fösa ut oss när de blev tvungna att stänga för natten.

Jag hade inte räknat med presenter (detta var min första släppfest trots att jag har gett ut sex böcker innan), men jag fick så mycket blommor och presenter att jag fick köra hem dem i taxi. Ett stort gäng hängde med hem till oss, och där fortsatte vi kvällen ett tag till.

Ett stort tack till W&W som ordnade så fin fest, och till alla som kom!

2 reaktioner på ”Boksläppsfest på Slottet

  1. Hej! Jag har precis läst ut boken Kvinnokungen. Tack för den fina läsupplevelsen och intresset för drottning Christina som den väckte hos mig. Kommer du skriva en uppföljare till den boken? Skulle så innerligt gärna vilja veta vad som hände i hennes liv efter abdikationen. Jag har läst det jag kommit över. Men skulle gärna läsa mer i detalj i romanform.

    1. Anna, vad kul att du gillar boken! Många har ställt samma fråga som du. Hittills har jag sagt nej, men kanske dags att ompröva? Har dock en annan bok att skriva först.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *