Kristina skriver om Christina

Så här blir omslaget till min historiska roman om drottning Christina som kommer ut på W&W den 25 maj. En riktigt rafflande och alldeles sann berättelse om en av historiens mest fascinerande personer. Garanterat välresearchad, har tagit mig flera år att skriva!

Christina var regerande drottning på 1600-talet och dotter till Gustav II Adolf och Maria Eleonora. Hon var intelligent, egensinnig och en skicklig politiker som vågade utmana självaste Axel Oxenstierna.

Det har skrivits mycket om Christina, men många har gjort det på ett fördomsfullt och okunnigt sätt. Min roman handlar om makt, politik och kön. Om en svensk drottning som vägrar att gifta sig, om ett Stockholm som växer så det knakar, om franska ambassadörer, hundar, mammor och pappor och mycket annat.

4 reaktioner på ”Kristina skriver om Christina

 1. Hej Kristina,
  Detta är en av de bästa böcker jag läst. Du skriver superbra och det finns inte en sida som är tråkig. När jag lagt från mig boken så längtar jeg till nästa kväll när jag kan öppna den igen.
  Jag hoppas på flera böcker från dig. Helt plötsligt är historia och gamla kungar helt fantastiskt spännande.
  Jag fick förslaget på boken hos Akademibokhandeln i Arivka.
  Hälsningar Harriet Nilsson

 2. Håller med!
  Blande det absolut bästa jag läst. Helt otroligt levande !
  Snälla fortsätt skriva så!
  Med vänlig hälsning,
  Mats Engström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *